Tisdag

Hej. Jag kom precis innanför dörren. Haha, jag försökte låsa upp ytterdörren med bil nyckeln också. Alltså inte med nyckeln utan med knappen som man trycker på så att bilen öppnas, haha jag stod och tröck och tröck och blev mer och mer förbannad. Till slut så kom jag på att kanske är smartare att låsa upp med nyckeln. RÄTT nyckel framför allt. 

Jag har varit i skolan idag och jobbade på som fan med projektarbetet. Dock fick jag göra det själv för Jonas var sjuk. Men det gick väldigt bra ändå. Jag får hoppas att han är frisk nästa vecka, för nu så ska vi ju ut på praktik resten av veckan. 
Efter skolan så tog jag en fika med klara på mekka. Det är ett mysigt litet fik som ligger på öster. Det var första gången i år som jag satt utomhus och fikade och det var superskönt. Nu så ska jag ta och ringa till Raymond, min chef på praktiken, och fråga hur dags jag ska komma imorgon. Jag hoppas på att jag inte börjar så tidigt. :P

/ Elin


Skola

Hej hej. Nu ska jag snart åka till skolan. Vi börjar tio over tio idag och har svenska B. Det var jätte skönt att få sova ut för en gångs skull. Efter svenskan så ska vi ner till transport och vara där på eftermiddagen. Jonas och jag måste bli färdiga med vårat projektarbete också, vi skriver om överlast.

Hoppas ni andra får en bra dag. / Elin Daun



Upp som en sol..

.. och ner som en pannkaka!

Pannkakor är jävligt gott faktiskt. Jag käkade nyss sju stycken. Jag var jätte hungrig, och jag somnade på soffan också i en halvtimme. Jag är så himla trött på måndagar, för man somnar aldrig så speciellt tidigt dagen innan.

Jag har varit ute och gullat lite med min bil också, det är lite synd om den nämligen. Det var någon, jävla idiot(!) (ingen aning om vem!?) :D som körde i 70 km/h upp för en trottoarkant! Vilket resulterade i att reservdäcket fick åka på. Det andra var nämligen inte myckat att ha kvar. *suck* Guud vad jag hatar folk som överskattar sin förmåga. ;)

Det var ju absolut INTE jag!


                                               Min bil! Volvo 855 GLE  95:a                       

  

Krångel

Fy fan vad min dator har krånglat hela helgen. Har skrivit säkert tio inlägg men lagom när jag ska spara och publicera så försvinner allt och internet kopplas ifrån. Jag vet inte vad det är för fel. Men nu verkar det funka iaf. Det märks väl om inte annat.
Min helg har annars varit väldigt bra. I lördags kväll så var jag, Marcus, Micke och Freddi och bowlade. Jag kom trea! Men jag har vunnit över dom förut. Jag vet inte varför det gick så dåligt. Jag var väl ofokuserad haha. Efter det så åkte vi till Karma, en ny klubb här i Nyköping. Jag var nykter så jag fick köra. Schysst va? *suck*
Igår så lyckades jag få med mig Marcus och Freddi ut och rida. Ingen av dom har nånsin suttit på en häst förut så dom var väldigt modiga tycker jag, och det gick jätte bra.
Har ni haft en bra helg?

För övrigt så har jag varit i skolan idag. Jag går i skolan måndagar och tisdagar och är på praktiken resten av veckan. Det har varit en jättesoft dag som bara har bestått av film och glass. Måndagar kanske inte är så tokiga ändå. ;D

Kärringen på Statoil tyckte iaf att min tröja var "Skitasnygg" och "jätteCOOL!" Haha!

 


/ Elin


Skönt med fredag

Hej. Efter en hel dag i Sthlm och efter två och en halvtimmes köande på motorvägen mellan Sthlm och södertälje så kom jag äntligen hem halv sju. Fy fan, säger jag bara. Vilket skit det är att stå sådär länge. Det hade hänt en trafikolycka i höjd med Salem så hela motorvägen var avstängd i båda riktningarna. Jag tror aldrig att jag har sett så mycket bilar i hela mitt liv! Jag hörde senare att en av passagerarna som krockat hade dött, så det var väldigt allvarlig. Och båda bilarna hade börjat brinna.
Man får verkligen en tankeställare när något sånt händer. Att läsa det i tidningen reagerar man knappt på. Det är mer som vardagsmat, men när det händer sådär, då börjar man tänka. Man visste liksom att inom loppet av några minuter så ska hennes/hans närstående få veta att den dött. Det var säkert någons pappa eller mamma, son eller dotter. Usch, jag tycker sånt är så jobbigt. Jag är så jävla blödig som person. Deras dag är säkert ett helvete just nu. Medan en annan sitter hemma och är lycklig för att det är fredag och har en hel helg framför sig att göra vad man vill på. Man bryr sig inte längre, för nu har man kommit hem. Som sagt, de har säkert ett helvete just nu.. Mina tankar går till er.

/ Daun


Motorvägsnötare

Idag har jag legat på E4 och E20 hela förbannade dagen. Kört fram och tillbaka som en skållad råtta. Och så har jag stått i bilkö i Sthlm på Essingeleden i en timme tidigt på morgonen också. Jag började jobba halv fem imorse så jag fick gå upp kvart över tre.(!) Det är ju för helvete mitt i natten! Fick så småningom komma hem ;) Efter att Ha jobbat i ca tolv timmar. Suck!

Men kul har det varit ändå!

 
Idag så rattade jag denna! En Volvo FH12. 07:a


                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                        

/ Elin


At home!

Äntligen hemma! Jobbig dag idag. Började halv sex på praktiken så jag fick gå upp kvart över fyra imorse. Kom hem nyss och slängde i mig lite käk. Hann bara käka en macka på hela dagen, vi hade mycket att göra. Vi har varit i Katrineholm, Eskilstuna, Strängnäs, Stockholm och Södertälje. Vi fick flänga runt ordentligt idag med andra ord. Jag har kört hela dagen också, så jag är jätte trött. Nån mer som är trött? 

Det är ju i och för sig bara onsdag idag men jag har inga planer för helgen heller. Kanske ska åka med till Eskilstuna och kolla på folkrace. Men får se hur vädret blir. Det är så jobbigt att kolla på folkrace när det är dåligt väder. Det blir bara, kallt, blött och lerigt och jävligt. Men ibland är det definitivt värt det!

/ Daun 

Jo jag tänkte..

på en sak, att folk vill få allting att se amatörmässigt ut. Eller, jag menar "kontrollerat amatörmässigt gjort". T.ex. spola tillbaks tiden 20 år. Året är 1989 och du tar ett fotografi och lämnar in filmrullen för framkallning.
Du får tillbaka dina bilder, de är lite misslyckade, gråa, konstiga färger, motivet är inte i fokus etc. Med andra ord, du är inte nöjd! 

Men om du idag tar fram din digitalkamera, så har du inom några sekunder hunnit tagit ett foto. Inte bara ett foto, du hinner ta flera stycken inom loppet av några sekunder.
Du är lagom nöjd med ditt resultat, för trots allt så har du ju "bara"(?) 20 olika foton i en serie att välja emellan.
Du tittar i kamera displayen, eller kanske kopplar in kameran i datorn och ser bilderna i högupplöst format. Du väljer en bild som är jättebra. Den är helt perfekt som den är, och med ett program och lite musklickningar så har du den ännu mer perfekt. Alla röda ögon är borta, de grådassiga fälten är som bortblåsta. Du har  alltså nu den bilden du önskar att du tog för 20 år sen. Men.. 

-det är här det blir konstigt. Jag ser jätte många som inte är nöjda nu. Inklusive mig själv (!?).
Nu ska man få bilden att se ut som för 20 år sen, men kontrollerat. Det ska inte vara perfekt och taget som av en proffsfotograf utan den ska vara kontrollerat smutsig.
Varför vill vi ha det så? Börjar man tröttna på det perfekta? Vad tror ni?
Problemet som jag har är att det är så otroligt svårt att få det perfekta misslyckandet som de proffsiga lyckas med. När man själv misslyckas som amatör så låter det "amatörmässigt".
Det är synd!
Tänk om man ändå var ett proffs, med kunskap att skapa det amatörmässiga och inte den amatören som man är och försöka skapa det proffsiga. 

                                                               
                                                                           Bild från sommar 2008.
                                

Plugg..

Haha, jag trodde seriöst att jag skulle plugga, men det gjorde jag inte lat som jag är. Men jag sitter och söker jobb, det är faktiskt viktigt också. Det finns ju knappt några jobb. Det är ju ingen höjdare att ta studenten mitt i värsta lågkonjukturen. Det är svårt att komma ut som fräsching då, många med mycket mer erfarenhet har ju fått gå ifrån sina jobb och hugger ju då alla andra jobb först. Fick ett telefonsamtal igår ifrån mitt förra sommarjobb, (Saab Automobile här i nyköping. Där körde jag truck) och de erbjöd mig jobb. Jag trodde aldrig de skulle ringa för förra året så sökte de 300 sommarjobbare. Men i år sökte de bara 65 st. Och jag som inte ens hade sökt. (!) Men de ringde ändå, det måste bero på att de tyckte att jag var så förbannat proffsig! Höhö

Men.. Jag vill fan inte jobba inne på ett tråkigt jävla lager hela sommaren och veta hur fint väder det är utomhus. Och jag vill heller inte jobba under en jävla stämpelklocka. Stämpelklockor är den värsta uppfinningen som finns enligt mig. Inte för att jag skulle vilja fuska, jag är nämligen aldrig den som gör allt för att komma iväg så fort som möjligt. Jag är snarare den som åker runt där och märker kvart över fyra att: "Oj, Hoppsan! Jag slutade för en kvart sen." Men det är bara så himla dystert att se alla de där människorna som har jobbat där inne i 40 år som står i långa köer för att få stämpla ut så fort som möjligt. Som en slags tävling om vem som vågar sluta jobba tidigast och hoppas på att chefen inte kommer förbi för att hamna så långt fram i denna evighets-långa kö som möjligt. Nej tack! Det ska mycket till för att jag skulle vara så stressad. Då åker jag hellre runt en kvart extra än står där en kvart innan.
Så vi får väl se hur det bli.. Om jag tar jobbet eller inte. 
Men det är ju inte det jag vill göra. Jag vill ju köra lastbil! Jag är ju en truck-girl! Haha ;) Så får hoppas att jag får något av jobben jag sökte nu.

Ciao / Elin

Sjuk.

Oj, vad förkyld jag är. Inte alls kul! Har varit med Hasse hela veckan på praktiken och han var jätte förkyld. Jag trodde att jag skulle klara mig men icke. Igår hade jag feber och låg och kall-svettades i sängen hela dagen, men idag hade jag inte feber och tänkte att jag klarar nog av att gå till skolan. Så jag körde till skolan, glad i hågen, men väl framkommen så kände jag mig bara tyngre och tyngre. Det blev till att ta med sig de mesta böckerna hem istället. Så nu sitter jag här, och har inbillat mig själv att jag faktiskt ska plugga. :D Det lär förmodligen inte bli så. Det är så fruktansvärt lätt att hitta en massa ursäkter som t.ex. "Oj, så mkt disk det var i diskmaskinen, det är nog bäst att jag plockar ut det! " eller; "Oj, är det det där programmet på tv!? Det har jag ju velat se väldigt länge, (oftast bara Jerry springer eller nåt annat liknande skit) så det är nog bäst jag tittar på det. " Jaja, Jag får väl ta och sätta igång med nånting iaf. Har ett litet projektarbete i Svenska B att göra klart.
Over and out / Daun

RIGHT NOW!


Den fanns där!

Ja, motivationen alltså. Jag startade den här bloggen i tron om att jag skulle börja skriva lite då & då. Men motivationen var som bortblåst, & till slut så hade jag glömt bort det.
Men idag så kom motivationen tillbaka. Jag antar att jag bara ville skriva av mig. För ärligt talat, idag känner jag mig som värsta ( ursäkta uttrycket ) bitterfittan!

Idag är en sån dag som man helst hade velat lega kvar i sängen hela dagen. Kanske är jag lite väl kräsen, men idag känner jag mig totalt värdelös. Jag tänker inte gå in mer på det, utan jag besparar er. 





 

RSS 2.0